Implementatie MODE II

Buiten de bekende normen als ISO9001 en OHSAS18001 zijn er zeer veel specifieke normen die een legitimatie van bekwaamheid en bevoegdheid verlenen voor de gecertificeerde organisatie. Voor organisaties met specifieke activiteiten kan het interessant zijn om te onderzoeken met welke normen / richtlijnen zij een legitimatie voor haar specifieke activiteiten kan verkrijgen.  

Voor Remerij te Emmen heeft Bosrand zo'n onderzoek uitgevoerd. Remerij bezit een testomgeving om olie productie equipment op hoge druk te testen. Omdat deze equipment op olie- en gas boorlocaties onder hoge druk wordt gebruikt is het van groot belang dat het wordt goedgekeurd alvorens gebruikt te worden. 

Om equipment te mogen keuren en te mogen certificeren volstaat een ISO9001 certificaat niet. Er is door Bosrand een gedetailleerd testprotocol ontwikkeld dat kort periodiek door Bureau Veritas wordt geaudit en getoetst aan een interne richtlijn; de MODE II, rule note NR320. 

Met de MODE II certificatie is het test laboratorium van Remerij internationaal erkend en mag zij onafhankelijk oil field equipment testen en certificeren. De meeste grote en bekende oliemaatschappijen laten tegenwoordig hun equipment testen door Remerij in Emmen. 

 

 

Met het behalen van het MODE II certificaat was het een kleine stap om ook het internationaal erkende OHSAS18001 certificaat te behalen waarmee Remerij veiligheid voor haar medewerkers waarborgt. Bosrand Bedrijfskunde
Landschaplaan 143
7824 BG Emmen
T 06 – 23 97 37 67
ard.spoor@bosrandbedrijfskunde.nlBosrand op Twitter

@BosrandQHSE: WFR Oilfield Services heeft čn het ISO9001 certificaat čn het OHSAS18001 certificaat behaald, dankzij het Bosrand managementsysteem!
@BosrandQHSE: Kosten de nieuwe ISO9001:2015 normelementen u veel tijd? Neem dan even contact op. Bosrand zorgt voor een snelle implementatie!
@BosrandQHSE: Vanuit ons kantoor te Emmen staat Bosrand klaar om uw organisatie operationeel te ondersteunen in al uw ISO9001 / OHSAS18001 activiteiten
 


ISO 9001 Kwaliteit Emmen, Drenthe | OHSAS 18001 Arbo Emmen, Drenthe | ISO 14001 Milieu Emmen, Drenthe